نوشته شده توسط : علی

 

 استاد حوزه علمیه قم با اشاره به به اینکه هدف قیام امام حسین(ع) خشنودی و رضایت خدا بود، تصریح کرد: حضرت علی (ع) به دلیل دنیاپرستی برخی افراد خانه نشین شد.

خبرگزاری فارس: هدف قیام امام حسین(ع) خشنودی و رضایت خداوند بود
  •  
  •  
  •  

به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب الله فرحزاد دوشنبه شب در جمع زائران و عزاداران حسینی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) با اشاره به اینکه ذکر صلوات برکات و خاصیت‌های فراوانی دارد، اظهار کرد: خشنودی خداوند استجابت دعا و رشد اعمال از مهم‌ترین برکات ذکر دائم صلوات است. 

وی با تاکید بر اینکه در عالم بالاتر از خشنودی خدا وجود ندارد، تصریح کرد: هدف قیام امام حسین (ع) خشنودی و رضایت خدا بود که اهل‌بیت و یاران ایشان به آن دست پیدا کردند. 

کارشناس برنامه سمت خدا با اشاره به اینکه واقعه عاشورا حاوی پیام‌های اخلاقی بسیاری است، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین پیام‌های واقعه عاشورا عدم وابستگی به دنیا است.

فرحزاد با تاکید بر اینکه محبت به خدا که منشا تمام خوبی‌ها است باید در دل افراد به جای حب به دنیا قرار گیرد، اضافه کرد: در خطبه‌ها، نامه‌ها و حکمت‌های امیرالمومنین علی(ع) در نهج البلاغه عشق به دنیا مورد مذمت قرار گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه دنیا و نعمت‌های خدا مورد مذمت نیستند، تصریح کرد: آنچه که مورد مذمت قرار می‌گیرد تعلق و وابستگی به دنیا است.

استاد حوزه علمیه قم حب دنیا را سرچشمه تمام گناهان دانست و اضافه کرد: جنایات و فسادهایی که رخ می‌دهد به دلیل رسیدن به مقام، ثروت و دنیا پرستی است.

 

* حضرت علی(ع) به دلیل دنیاپرستی برخی افراد خانه نشین شد

فرحزاد با تاکید بر اینکه عاشقان دنیا همچون عمر بن سعد در دنیا و آخرت گرفتار هستند، اضافه کرد: بسیاری از لشکریان شمر و عمر بن سعد به نیت جایزه یزید و پست و مقام مقابل امام حسین(ع) لشکرکشی کردند.   

وی با اشاره به اینکه پست و مقام موجب شد که حضرت علی(ع) خانه نشین شود، تصریح کرد: برخی افراد حضرت زهرا(س) را نیز به دلیل غصب زمین فدک شهید کردند که نشان از حب دنیاپرستی دارد.

 

* افراد بی‌جنبه و بی‌ظرفیت مدیر نشوند

کارشناس برنامه سمت خدا با تاکید بر اینکه کسانی که ملکه عدل و خویشتن داری دارند باید به قدرت برسند، اضافه کرد: مقام و ریاست پرستی بسیاری از افراد را به زمین زده است.

فرحزاد با اشاره به اینکه کسانی که میز ریاست را می‌پذیرند باید جنبه و ظرفیت آن را نیز داشته باشند، خاطرنشان کرد: مدیریت موضوع حساسی است که افراد با لیاقت و با ایمان باید آن را بپذیرند.

 

* بالاترین افتخار ایرانیان سلمان فارسی است

وی در بخش دیگری از سخنان خود به فضیلت سلمان فارسی اشاره و اظهار کرد: نخستین و برترین پیرو پیامبراکرم(ص) و اهل‌بیت(ع) سلمان فارسی بوده است که این بالاترین افتخار برای ایرانیان محسوب می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه سلمان فارسی به جایگاه والایی رسیده بود که حضرت زهرا(س) مشتاق دیدن وی می‌شد، تصریح کرد: کسانی که مثل سلمان فارسی در عهد خود ثابت قدم می‌مانند و پیرو پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع) می‌شوند، به سعادت دنیوی و اخروی می‌رسند.

* دل‌های پاک را به سمت اهل‌بیت(ع) سوق دهیم

فرحزاد در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه گاهی یک حدیث اهل‌بیت(ع) موجب می‌شود افراد رفتار زندگی خود را تغییر دهند، اظهار کرد: دل‌های پاک در کشور بسیار فراوان است اما باید بستری فراهم شود و از اهل‌بیت(ع) تبلیغ کنیم.  



:: بازدید از این مطلب : 145
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 آذر 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

 

 
وبلاگ «هم اندیشی دینی»
 

 

 
 
معاویه با در آمیختن فرهنگ اموی خود با فرهنگ روم، ارزش­های جامعه را به سوی دنیاپرستی و دوری از معنویت سوق داد. او در برابر نگاه های کنجکاو مردم ...
 

جریده اینترنتی «خبرگزاری دانشجو»، در آخرین به روز رسانی وبلاگ «هم اندیشی دینی» چنین آمده است:

 

ای کاش معاویه از‌‌ همان ابتدا به صورت علنی منکر اسلام می‌­شد و راه خود را از راه اسلام جدا می‌­کرد! در این صورت رفتار‌ها و انحراف­های او به پای اسلام نوشته نمی‌­شد، اما معاویه اسلام را دستاویز خود قرار داد تا عصاره­ی معنوی آن را بیرون بکشد و تفکر اومانیستی و دنیا دوستی را به آن تزریق نماید. او در واقع جامعه را از ایمان تهی کرد و فرهنگ دنیاگرایی را با نام اسلام بر مردم تحمیل نمود. تمام حقیقت دین، برقراری ارتباط انسان با عالم ملکوت است، و معاویه با حیله و تزویر خود مسیر اصلی شریعت محمدی را از حقیقت خود منحرف، و آن را به سوی تفکر اومانیستی روم سوق داد.

 

اگر می‌­بینیم در صحرای کربلا با نام دین در برابر امام حسین (علیه­السلام) می‌­ایستند و دینداری امام بر حق را مورد تردید قرار می‌­دهند. اگر می‌­بینیم که برای کشتن اولیای خداوند نام خدای متعال را بر زبان جاری می‌­سازند و به زعم خود تقرب الی الله پیدا می‌­کنند، و اگر می‌­بینیم که دلیل همه­ی ظلم­های خود به اباعبد الله الحسین و خانواده­اش را بغض امیرالمؤمنین علی (علیه­السلام) ـ که مظهر حق و تجلی اسلام راستین است ـ بیان می‌­کنند، همه و همه نتیجه­ی وارونه کردن پوستین دین و جداسازی عصاره­ی اصلی دین از پیکره­ی دین می‌­باشد.

کسانی که در مقابل نماز، سخن از ـ به اصطلاح ـ قلب پاک به میان می‌­آورند! کسانی که یک روز در مجلس عزاداری هستند و روز دیگر در مجلس رقص و آواز! و آن­گاه در عقیده­ی خود هر چیزی را به جای خود نیکو می‌­دانند! کسانی که دنیا در چشمشان بزرگ است و آخرت در نگاه‌شان کوچک! کسانی که اهل دنیا را تکریم می‌­کنند، و اهل عقبی را تحقیر! همه و همه دنباله­رو فرهنگ معاویه هستتند. تنها دوای این درد‌ها هم شستشو دادن جسم و جان خود با رایحه­ی خوش حکمت حسینی است؛ لذا برای کنار گذاشتن رذایل اخلاقی و اعتقادی باید دل به حکمت حسینی بسپاریم و چشمانمان را به یاد کربلا شستشو دهیم.

 

امام حسین (علیه­السلام) قیام کرد تا این نظام ارزشی و دروغین معاویه را رسوا سازد و انسان را از اسارت زمین و زیورهای دنیوی نجات دهد. آن حضرت قیام کرد تا راه فراموش شده­ی آسمان را به مردم نشان دهد، راهی که در آن، ارزش واقعی خود را در پشت کردن به تعلّقات دنیوی و رسیدن به قلّه­های معنویت و انسانیت ببینند. اصولا در مقام بصیرت عظمای امام حسین (علیه­السلام) دو شاخصه به چشم می‌­خورد: اولّین شاخصه آن است که در نزد ایشان تنها کسی که بزرگ است خدای سبحان است و دومین شاخصه هم این است که در نزد ایشان یزیدیان و معاویه­صفتان بسیار کوچک و حقیر هستند. از کوچکی آن­‌ها همین بس که عزّت خود را در کاخ­‌ها و مظاهر دنیوی می‌­دانند! زمین زیر پای انسان است و آسمان بالای سر او؛ امیرالمؤمنین (علیه­السلام) می‌­فرماید: «قِیمَةُکُلِ‏امْرِئٍ‏ مَا یُحْسِنُه‏؛ ارزش واقعی هر کس به اندازه­ی چیزی است که دوست می‌دارد». کسی که شیفته­ی دنیا شود ارزشش به اندازه­ی‌‌ همان دنیا خواهد بود، و کسی که عاشق خدا و عالم ملکوت شود، به چنان قیمتی دست پیدا می‌­کند که جز خداوند، کسی ارزش واقعی او را نمی‌­داند. کسی که معشوقش را دنیا قرار دهد، خود را به حقارت کشانده و کسی که معشوقش را در آسمان­‌ها جستجو کند، به عزت و سربلندی دست می‌­یابد. در قرآن کریم آمده است که: «إِنَّا جَعَلْنا ما عَلَى الْأَرْضِ زینَةً لَ‌ها؛ ما آن­چه را روى زمین است زینت آن قرار دادیم». [1] ‏ همه­ی چیزهایی که روی زمین هستند، تنها زینت زمین است، نه زینت انسان! مقام انسان بالا‌تر از آن است که دنیا بتواند زینت و مایه­ی افتخار او باشد. زینت انسان تنها در ارتباط با عالم معنا و خلوت با خدای یکتا است.

یزیدیان و معاویه صفتان، پوچ هستند، چون ارزش خود را در دنیا می‌­دانند، و حسینیان بزرگ و عزیز هستند، چون دل از دنیا برکندند و با عالم ملکوت پیوند خوردند.

 

اشاره:

 

وجود مقدس علی (علیه­السلام) بهترین ملاک برای ارزیابی دین صحیح از دین ناصحیح است. روی همین اساس است که پیامبر اکرم (صلی­الله­علیه­وآله) فرمود: «عَلِیٌ‏ مَعَ‏ الْحَقِ‏ وَ الْحَقُّ مَعَه». معاویه که سعی در وارونه جلوه دادن اسلام دارد، تمام تلاش خود را به کار بست تا چهره­ی علی (علیه­السلام) را وارونه جلوه دهد و او را از چشم مردم بیندازد. در کتاب شریف الغدیر چنین آمده: معاویه به «سمر؟ بن جندب» یکصد هزار درهم بخشید، تا روایتی را علیه علی (علیه­السلام) جعل کند. معاویه می‌­خواست: آیه­ی «وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْری نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ؛ بعضى از مردم، جان خود را به خاطر خشنودى خدا مى‏فروشند و خداوند نسبت به بندگان مهربان است» [2] ـ که در به تصریخ شیعه و سنی در لیله المبیت در حق علی (علیه­السلام) نازل شده بود، ـ به نام «ابن ملجم مرادی» کند و در مقابل شهادت دهد که این آیه در حق علی (علیه­السلام) نازل شد: «وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یُعْجِبُکَ قَوْلُهُ فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ یُشْهِدُ اللَّهَ عَلى‏ ما فی‏ قَلْبِهِ وَ هُوَ أَلَدُّ الْخِصام‏؛ و از مردم، کسانى هستند که گفتار آنان، در زندگى دنیا مایه اعجاب تو مى‏شود (در ظاهر، اظهار محبّت شدید مى‏کنند) و خدا را بر آنچه در دل دارند گواه مى‏گیرند. (این در حالى است که) آنان، سرسخت‏‌ترین دشمنانند.» [3] ‏سمره بن جندب که این کار را دروغ بزرگی می‌­دانست، از انجام آن امتناع ورزید، تا این­که بالأخره آخرت خود را در مقابل چهارصد هزار درهم فروخت و این عمل ننگین را انجام داد! [4]

 

معاویه در آخر خطبه­ی خود می‌­گفت: «اللهم إنَّ اباتراب ألحد فی دینک، و صدّ عن سبیلک، فالعنه لعنا وبیلا؛!!! خداوندا! علی دینت را به الحاد کشانده و راه تو را مسدود کرده، پس...!!!». آن­گاه به همه­ دستور داد تا در منبرهای خود امیرالمؤمنین علی (علیه­السلام) را این­گونه لعن کنند. قوی از بی‌امیه نزد معاویه رفتند و به او گفتند: تو در مورد علی به آرزوی خود رسیدی؛ چرا دست این مرد بر نمی‌­داری؟! معاویه گفت: به خدا قسم این کار را ترک نمی‌­کنم تا آن­که بچه­‌ها با بغض او بزرگ شوند و بزرگ­تر‌ها با کینه­ی او به پیری برسند و (در آینده) هیچ کس فضیلتی از او به یاد نداشته باشد.


پی نوشت‌ها: [1]. سوره­ی کهف، آیه­ی18. [2]. سوره­ی بقره، آیه­ی 207. [3]. سوره­ی بقره، آیه­ی204. [4]. الغدیر، جلد2، صفحه­ی


:: بازدید از این مطلب : 108
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 آذر 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

 

 

خبرگزاری فارس: مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه خلخال گفت:حضرت زینب شیرزن کربلا الگوی بانوی اسلامی و ایرانی است.

خبرگزاری فارس: حضرت زینب الگوی بانوی اسلامی و ایرانی است
  •  
  •  
  •  

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، حجت‌الاسلام عزیزالله عابدی نمایندگی ولی فقیه در سپاه بسیج ناحیه خلخال غروب امروز در تجمع عظیم خواهران بسیجی و حلقه‌‌های صالحین و همایش زینبیون حضرت زینب را الگوی تمام عیار اسلامی و ایرانی برای بانوان عنوان کرد.

عابدی افزود: بانوان و خواهران مسئول تربیت صحیح فرزندان در خانواده هستند و در کنار این وظیفه، وظیفه‌ای دیگر نیز بر عهده دارند که آن پیروی از حضرت زینب در زندگی اجتماعی است.

وی خطاب به بانوان گفت: محصول تربیت صحیح حضرت فاطمه زهرا حضرت امام حسین (ع) و امام حسن (ع) و حضرت زینب (س) بود که هر کدام برای اسلام خدمات ارزشمندی را به یادگار گذاشته‌اند.

وی به رشادت شیرزن کربلا حضرت زینب (س) در مقابله با حوادث در کربلا و و وقایع بعد از واقعه عاشورا اشاره کرده و گفت صبوری این بانوی فداکار در مواجهه با مشکلات باید در زندگی امروزی شما خواهران تاثیرگذار باشد.

نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه خلخال گفت: تنها راهی که می‌تواند ما را در مسیر تعالی و اهداف حضرت زینب (س) و ائمه اطهار (ع) رهنمون سازد، حفظ حجاب و رعایت اخلاق اسلامی است که بانوان باید توجه داشته باشند که در دام شیطان گرفتار نشده و با حفظ حجاب در اجتماع و انتقال آن به فرزندان و جامعه دین خود را نسبت به حضرت زینب (س) ادا کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل در این مراسم خطبه‌های حضرت زینب (س) قرائت شده و مداحان نیز در سوگ از دست دادن امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) بزرگ انتقال دهنده ارزشهای عاشورا مداحی کرده و جمع حاضر را به فیض رساندند.



:: بازدید از این مطلب : 103
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 آذر 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

ضریح جدید امام حسین(ع) روزهای هفتم و هشتم آذرماه مصادف با دوازده و سیزده محرم در میدان امام حسین تهران(ع) میهمان عاشقان حضرتش است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، این شورا ضمن اصلاح خبر قبلی تصریح می کند که ضریح مطهر جدید با استقرار در میدان امام حسین(ع) میهمان تهرانی ها خواهد بود.
 
این ضریح جدید که به دست هنرمندان ایرانی در شهر مقدس قم ساخته شده آماده اعزام به کربلای معلی است.
 
ضریح مقدس در روز یازدهم ماه محرم(ششم آذر) پس از بدرقه مردم شهر قم، به سمت حرم امام خمینی(قدس) حرکت و پس از استقبال و برگزاری مراسم ویژه، صبح روز دوازدهم ماه محرم(هفتم آذر) با استقرار در میدان امام حسین(ع) میهمان مردم تهران خواهد بود.
 
بر اساس اعلام این شورا مردم تهران می توانند با حضور خود، این ضریح منور را در 48 ساعت استقرار آن در تهران، روزهای دوازدهم و سیزدهم ماه محرم(هفتم و هشتم آذرماه) زیارت کنند.
 
این ضریح مطهر قرار است با عبور از استانهای مرکزی، لرستان، خوزستان از مرز شلمچه به سمت کربلای معلی انتقال یابد.


:: بازدید از این مطلب : 179
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

اندرزهاي پیش از نبردامام حسین علیه السلام براي پیش گیري از نبرد و خون ریزي نیروهاي دو طرف ، تلاش زیادي به عمل آورد و از هر راه ممکن مي خواست از کشتار مسلمانان جلوگیري نماید و خون کسي بر زمین نریزد.


به گزارش سيرنيوز ، وبلاگ به سوی بهشت در آخرین نوشته خود آورد: الف – قبل از شهادت امام حسین علیه‌السلام: 1 – تنظیم سپاه: امام حسین علیه السلام پس از نماز صبح ، سپاه خویش را که متشکل از 32 تن سواره و 40 تن پیاده بودند، به سه دسته تقسیم کرد. دسته اول را در بخش میمنه ، دسته دوم را در بخش میسره و دسته اي را میان آن دو قرار داد. فرماندهي بخش میمنه را به ((زهیر بن قین )) و فرماندهي بخش میسره را به ((حبیب بن مظاهر)) واگذار کرد و خود در وسط دو سپاه مستقر شد و بیرق سپاه را به برادرش عباس بن علي علیه السلام معروف به قمر بني هاشم سپرد و خیمه ها را در پشت سر قرار داد. عمر بن سعد نیز سپاهیان جنایت پیشه خود را به چند گروه تقسیم کرد. وي ، فرماندهي بخش میمنه را به عمر بن حجاج ، فرماندهي بخش میسره را به شمر بن ذي الجوشن ، فرماندهي سواره نظام را به عروه بن قیس و فرماندهي پیاده نظام را به شبث بن ربعي واگذار کرد. وي بیرق ، ننگین سپاه خود را به غلامش ((درید)) سپرد. دو سپاه در برابر یک دیگر صف آرایي کرده و براي آغاز نبرد سرنوشت ساز، لحظه شماري مي کردند. 2 – اندرزهاي پیش از نبردامام حسین علیه السلام براي پیش گیري از نبرد و خون ریزي نیروهاي دو طرف ، تلاش زیادي به عمل آورد و از هر راه ممکن مي خواست از کشتار مسلمانان جلوگیري نماید و خون کسي بر زمین نریزد. ولي دشمن که مغرور از کثرت سپاه خود و قلت یاران امام علیه السلام بود، به هیچ صراطي مستقیم نبود و به هیچ پیشنهادي پاسخ مثبت و کار ساز نمي داند و خواهان تعیین تکلیف از راه نبرد و خون ریزي بود. امام حسین علیه السلام در روز عاشورا، برخي از یاران خود را به نزد سپاه دشمن فرستاد تا با آنان گفت و گو کرده و با بیان حقایق و واقعیت ها، آنان را از شرارت و جنایت منصرف کنند. آن حضرت ، خود نیز بارها براي اندرز سپاه کفر پیشه دشمن ، پا پیش نهاد و با بیان خطبه هایي روشن گر، آنان را به حفظ آرامش و عدم خون ریزي دعوت کرد و از جنگ و مبارزه بازداشت . (1) ولي جز تعدادي اندک که از خواب غفلت بیدار شده و حقیقت را دریافتند و به سپاه آن حضرت پیوستند، بقیه آنان در ضلالت و گمراهي خویش باقي مانده و بر آغاز جنگ اصرار مي کردند. 3 - پشیماني حر بن یزیدحر بن یزید تمیمي که از فرماندهان جنگاور و دلیر عمر بن سعد بود و همو بود که در وهله نخست ، راه را بر امام حسین علیه السلام بست و او را به اجبار و اکراه به کربلا رهسپار گردانید گردانید: وقتي بزرگواري امام حسین علیه السلام و حقیقت خواهي وي را ملاحظه کرد و از سوي دیگر شاهد نیت هاي پلید عمر بن سعد و لشکریان عبیدالله بن زیاد و جنایت ها و ستم کاري هاي آنان بود، از خواب غفلت و دنیاطلبي بیدار شد و در خود احساس نگراني و ندامت نمود و در وي دگرگوني شگفتي به وجود آمد. به طوري که یکباره سپاه کفر پیشه عمر بن سعد را ترک و به سوي خیمه گاه امام حسین علیه السلام رهسپار شد. حر به نزد امام حسین علیه السلام رفت و از آن حضرت در خواست عفو و بخشش نمود و از کردار و رفتارهاي پیشین خود اظهار پشیماني کرد. امام حسین علیه السلام با مهرباني تمام حر بن یزید را پذیرفت و از وي استقبال کرد و با رفتار خود موجب تقویت ایمان حر گردید.حر براي روشن گري سپاه دشمن به سوي آنان برگشت و با معرفي خود و چگونگي هدایت یافتنش ، آنان را به راه خیر و سعادت و پیوستن به سپاه حقیقت جوي امام حسین علیه السلام دعوت کرد. (2) دشمنان که از ملحق شدن حر به امام حسین علیه السلام بسیار نگران و ملتهب شده بودند، وي را سنگباران و تیر باران کرده و از نزدیک شدنش به نیروهاي خود بازداشتند. حر به ناچار به سوي خیمه گاه امام حسین علیه السلام برگشت . پیوستن حر به سپاه امام حسین علیه السلام و سخنراني وي براي سپاه عمر بن سعد در دفاع از امام حسین علیه السلام ، براي عمر بن سعد و دیگر جنگ افروزان دشمن بسیار گران و نگران کننده بود و تاثیر زیادي در نیروهاي دشمن به وجود آورد. 4 – هجوم سراسري سپاه دشمن که از پیوستن حر و چند نفر دیگر به سپاه امام حسین علیه السلام احساس خطر و ریزش نیرو کرده و ادامه این وضعیت را به زیان خود مي دید، فرمان حمله را صادر کرد. عمر بن سعد با رها کردن تیري به سوي سپاهیان امام حسین علیه السلام جنگ را به طور رسمي آغاز و سپاهیان نگون بخت خود را به نبرد و تهاجم ترغیب و تشویق کرد.در اندک مدتي دو سپاه به یکدیگر نزدیک شده و با ابزارهاي جنگي آن روز به نبرد پرداختند. در این نبرد، شگفتي تاریخ به وقوع پیوست و معادلات نظامي در هم ریخت ، و آن ، دفاع یک سپاه کمتر از صد نفر که برخي از آنان را نوجوانان و یا کهن سالان و سالخوردگان تشکیل مي دادند، در برابر یک سپاه چند ده هزار نفري بود. این سپاه اندک ، با دلاوري و دلیري تمام از حیثیت و موجودیت خویش و اعتقادات و اصول مذهبي و سیاسي خود دفاع و پاسداري نموده و مغلوب دشمن نشدند. هر یک از یاران امام حسین علیه السلام با ده ها تن از نیروهاي دشمن به نبرد نابرابر و تن به تن پرداخت ولي هیچ گونه سستي و تردیدي در وي ملاحظه نمي شد و این روحیه بالاي رزمي اعتقادي براي دشمن ، سنگین و کمر شکن بود. یاران امام حسین علیه السلام با سرافرازي ، به شرف شهادت نایل شده و یا با ادامه دلاوري ، دشمن را مستاصل و زمین گیر نمودند.تصور دشمن در آغاز بر این بود که سپاه کم عده امام حسین علیه السلام در لحظات نخستین هجوم سراسري ، نابود شده و از هستي ساقط مي شوند و غائله کربلا به راحتي پایان مي پذیرد، ولي پس از درگیر شدن با آنان ، تازه فهمیدند که با کوهي استوار از ایمان و عقیده روبرو شدند و از میان بردن آنان ، کار آساني نیست .یاران امام حسین علیه السلام از بامداد تا عصر عاشورا نبرد را ادامه داده و تا آخرین قطره هاي خون خود از قیام امام حسین علیه السلام پاسداري کردند.محدث قمي از محمد بن ابي طالب موسوي روایت کرده است که در این نبرد، پنجاه تن از یاران امام حسین علیه السلام به شهادت رسیدند.(3) 5 - نبرد انفراديدشمن که از نبرد سراسري و تهاجمي ، نتیجه اي نگرفته بود، به تدریج به سوي نبرد انفرادي روي آورد. زیرا اگر چه سپاه عمر بن سعد جملگي براي نبرد با امام حسین علیه السلام آمده بودند، ولي در میان آنان مردان زیادي بودند که جنگ با فرزند زاده رسول خدا صلي الله علیه و آله را روا نداشته و به اکراه و اجبار در سپاه عمر بن سعد قرار گرفته و بودند. بدین جهت در کار نبرد عمومي و هجوم سراسري تعلل نمي ورزیدند و عمر بن سعد را در رسیدن به مقاصد پلیدش ناکام گذاشته بودند.گفتني است که روي کرد به نبرد انفرادي ، براي سپاه کم تعداد امام حسین علیه السلام نیز خوش آیند و پسندیده تر بود. زیرا در این صورت هر یک از یاران امام علیه السلام مي توانست با چندین نفر از سپاه بي انگیزه دشمن نبرد کند و دشمن را در موضع انفعالي قرار دهد. همین امر باعث طولاني تر شدن مبارزات گردید. یاران امام حسین علیه السلام یکي از دیگري با انگیزه ایمان و اعتقاد، از آن حضرت اجازه رزم گرفته و وارد صحنه مي شدند و سرانجام شرافتمندانه جام شهادت را سر مي کشیدند. تعدادي از یاران امام علیه السلام تا پیش از ظهر عاشورا به همین نحو به شهادت رسیدند. 6 - نماز ظهر عاشورا به هنگام ظهر، یکي از یاران امام علیه السلام به نام ابوثمامه صیداوي ، آن حضرت را متوجه وقت نماز ظهر کرد. امام حسین علیه السلام که به نماز اهمیت ویژه اي مي داد، دستور داد که جنگ را متوقف کرده و همگي به نماز پردازند.پیشنهاد امام حسین علیه السلام مورد موافقت دشمن قرار نگرفت و آنان هم چنان به نبرد خود ادامه مي دادند. امام حسین به ناچار، یکطرفه جنگ را متوقف کرد و با یاران اندک خود نماز ظهر را به صورت نماز خوف (نماز ویژه زمان جنگ ) به جاي آورد. یاران آن حضرت دو دسته شده ، دسته اي به نماز امام علیه السلام اقتدا کرده و دسته اي دفاع مي نمودند. اما دشمنان هیچ گونه ترحمي به امام علیه السلام و نمازگزاران نکرده و با رها کردن تیر، آنان را هدف قرار مي دادند. برخي از مدافعان امام حسین علیه السلام ، دشمن را از اطراف نماز گزاران پراکنده کرده و برخي دیگر خود را سپر تیرها قرار داده و مانع رسیدن آنها به وجود امام حسین علیه السلام مي شدند. سعید بن عبدالله حنفي ، از جمله آناني بود که خود را سپر امام علیه السلام قرار داد. وي هر تیري که به جانب امام حسین علیه السلام مي آمد، خود را سپر آن مي کرد و آن قدر در این راه ایستادگي کرد تا نماز امام علیه السلام به پایان رسید. در آن هنگام به زمین افتاد و به شرف شهادت نایل آمد. علاوه بر زخم شمشیر و نیزه ، از بدن این شهید دلاور، تعداد سیزده چوبه تیر یافتند.(4) 7 – شهادت سایر یارانپس از نماز، یاران امام حسین علیه السلام روحیه رزمي تازه اي یافته و به سوي دشمن هجوم آوردند. تمام یاران امام علیه السلام ، از جمله جوانان برومند بني هاشم و فرزندان ، برادران ، برادرزادگان ، خواهر زادگان و عموزادگان آن حضرت به جهاد و دفاع پرداخته و به شهادت رسیدند.نبرد دلاور مرداني چون زهیر بن قین ، نافع بن هلال ، مسلم بن عوسجه ، حبیب بن مظاهر، حر بن یزید و بریر بن خضیر از میان یاران امام حسین علیه السلام و شیرمرداني چون علي اکبر علیه السلام ، عباس بن علي علیه السلام ، قاسم بن حسین علیه السلام و عبدالله بن مسلم علیه السلام از جوانان بني هاشم به یاد ماندني و فراموش نشدني است .نبرد هر یک از آنان ، لرزه اي در ارکان سپاه کفر به وجود آورد و شهادت آنان تاثیر شکننده اي در وجود مبارک امام حسین علیه السلام پدید آورد.به طوري که آن حضرت هنگامي که تنها شد و یک تنه با دشمن نبرد مي کرد، به یاد یاران شهید خود مي افتاد و گاهي به سوي آنان نظري مي افکند و آنان را یاري مي طلبید و مي فرمود: اي عباس ، اي علي اکبر، اي قاسم ، اي زهیر، اي حر کجایید؟ 8 – مبارزه و شهادت امام حسین علیه السلامامام حسین علیه السلام پس از آن که همه یاران خود را از دست داد، بانوان عصمت پناه را در خیمه اي گرد آورد و آنان را تسلي و دلداري داد و به صبر و شکیبایي سفارش نمود و با قلبي شکسته از آنان خداحافظي کرد.آن حضرت ، فرزندش امام زین العابدین علیه السلام را که در بیماري سختي به سر مي برد، جانشین خویش قرار داد و با او نیز وداع کرد و آماده نبرد با دشمن گردید. امام حسین علیه السلام به تنهایي ، ساعاتي چند با دشمن مبارزه کرد و به هر طرف حمله مي کرد گروهي را به هلاکت مي رسانید.هرگاه براي آن حضرت فرصتي به دست مي آمد، به خیمه ها بر مي گشت و با حضور خود، کودکان و زنان بي پناه را تسلي مي داد و بار دیگر با آنان خداحافظي مي کرد. شاید مقصود آن حضرت از تردد میان خیمه و میدان نبرد، براي آمادگي بیشتر بازماندگانش براي پذیرش شهادت آن حضرت بود. در یکي از خداحافظي ها، فرزند شیرخوار خود را جهت سیراب کردنش به سوي دشمن آورد و از آنها تقاضاي آب براي فرزند شیرخوار خود کرد، ولي سپاه سنگ دل عمر بن سعد به فرزند شش ماهه او رحم نکرد و با هدف تیر قرار دادنش ، وي را در آغوش پدر غرقه به خون کرد.امام حسین علیه السلام بدن غرقه به خون علي اصغر علیه السلام را به خیمه برگرداند و بار دیگر به مبارزه پرداخت . آن حضرت ، زخم هاي فراواني را در میدان مبارزه متحمل شد، تا آن که بر اثر کثرت جراحات به زمین افتاد.در آن حال نیز دشمنان رهایش نکرده و با ابزارهاي گوناگون ، از جمله تیر، نیزه ، شمشیر و سنگ بر بدنش ضرباتي وارد آوردند.سرانجام ، آن حضرت تاب و توان از کف داد و بر خاک گرم کربلا بر زمین افتاد و آماده مهماني خدا گردید.شمر بن ذي الجوشن ، با قساوت تمام به سوي بدن خونین آن حضرت رفت ، در حالي که رمقي در بدن شریفش بود، سر مبارکش را از قفا جدا کرد و سر بریده را به خولي اصبحي تحویل داد تا به نزد عمر بن سعد منتقل کند. ب – پس از شهادت امام حسین علیه السلام: دشمنان اهل بیت پس از شهادت جان سوز امام حسین علیه السلام و یارانش ، دست از جنایات خویش برنداشتند، بلکه در این روز غم آلود جنایت هاي دیگري مرتکب شدند که به اختصار بیان مي کنیم : 1 - غارت خیمه هاسپاه عمر بن سعد، به ویژه دسته نابکار شمر، پس از شهادت امام حسین علیه السلام به خیمه هاي آن حضرت یورش برده و خیمه ها را غارت کردند و چهارپایان ، لباس ها، صندوق ها، اسلحه ها و خوراکي ها را به یغما بردند. آنان ، حتي حریم اهل بیت علیه السلام را مراعات نکردند و زیور و لباس هاي زنان را از آن ها ستاندند، به طوري که زنان اهل بیت علیه السلام به عمر بن سعد پناهنده شده و از شدت جنایت کاري شمر و گروه نابکارش ‍ شکایت کردند و عمر بن سعد به ظاهر، دستور داد که از غارت خیمه ها دست بردارند.( 5) از حمید بن مسلم روایت شد: به اتفاق شمر بن ذي الجوشن و گروهي از پیادگان ، از خیمه ها گذشتیم تا به علي بن الحسین علیه السلام رسیدیم که از شدت بیماري از هوش رفته بود. همراهان شمر گفتند: که این بیمار را هم بکشیم ؟من گفتم : سبحان الله چه بي رحم مردمید شما. آیا این کودک ناتوان را هم مي خواهید بکشید؟ همین بیماري که بر او عارض شده ، او را کافي است . به هر طریقي بود آنان را از کشتن علي بن الحسین علیه السلام بازداشتم ، ولي آن بي رحم ها پوستي را که آن حضرت بر آن خفته بود بکشیدند و به یغما بردند.(6) 2 – آتش زدن خیمه ها شمنان پس از غارت خیمه ها و به یغما بردن دارایي ها و اشیاي موجود بازماندگان ، خیمه ها را به آتش کشیدند. در این هنگام ، کودکان و زنان بي سرپرست ، از خیمه ها بیرون آمده و به بیابان هاي اطراف گریختند.راوي گفت : پس از غارت خیمه ها، آن ها را آتش زدند و بانوان مکرمات با سر و پاي برهنه در حالي که لباس هاي ایشان را ربوده بودند، از خیمه ها بیرون ریختند و صدا به شیون و گریه بلند نمودند و در حال خواري به اسیري رفتند.( 7) 3 - تاختن اسب بر پیکر شهیدان عمر بن سعد خطاب به سپاه خود گفت : چه کساني آمادگي تاختن اسب بر کشتگان را دارند؟ ده نفر از آنان اعلام آمادگي کردند که از آن جمله بودند: اسحاق بن حیاة حضرمي ، احبش بن مرثد و اسید بن مالک .این عده پس از نعل بندي اسبان خویش بر پیکر شهیدان کربلا، از جمله اباعبدالله الحسین علیه السلام اسب تاختند و پیکرهاي پر از جراحت و بي سر شهیدان را در هم شکستند.(8) این گروه نابکار وقتي برگشتند، در نزد عبیدالله بن زیاد براي گرفتن جایزه خیانت و جنایت خویش ، از کار خود چنین تعریف کردند: نحن رضضنا الصدر بعد الظهر بکل یعبوب شدید الاسر؛ ما کسانیم که بر بدن حسین و یارانش اسب راندیم به حدي که استخوانهاي سینه آنان را در زیر سم ستوران چون آرد نرم کردیم !عبیدالله بن زیاد، اعتنایي به آن ها نکرد و دستور داد که جایزه اندکي به آنها بدهند. این عده پس از قیام مختار بن ابي عبیده ثقفي (در سال 66 ه .ق در کوفه به سزاي اعمالشان رسیدند. به دستور مختار دست و پاي آنان را با میخ ‌هاي آهنین بر زمین کوبیدند و بر بدنشان آن قدر اسب دوانیدند که پیش ‍ از هلاکت شدنشان اعضا و اجزاي بدنشان از هم جدا شد.(9) 4 - ارسال سر مقدس امام حسین علیه السلام به کوفه عمر بن سعد در عصر عاشورا براي خوش خدمتي بیش تر و اعلام وفاداري به عبیدالله بن زیاد و خاندان بني امیه ، دستور داد سر بریده امام حسین علیه السلام را با شتاب به کوفه ببرند و عبیدالله بن زیاد را از پایان یافتن غائله کربلا با خبر گردانند. ماموریت رساندن سر مقدس اباعبدالله الحسین علیه السلام با خولي بن یزید اصبحي و حمید بن مسلم بود. آنان شب به کوفه رسیدند. در آن هنگام دارالاماره نیز بسته بود. به همین جهت شب را در خانه خویش گذرانده و بامداد روز یازدهم سر مقدس امام حسین علیه السلام را نزد عبید الله بردند. سرهاي دیگر شهیدان را پس از بریدن و شست و شو دادن ، میان سرکردگان جنایت کار تقسیم کردند تا نزد عبیدالله برده و پاداش بگیرند و بدین وسیله به وي نزدیک شوند.(10) پی نوشت : 1- لهوف سید طاووس ، ص 114٫ 2- الارشاد، ص 451٫ 3- منتهي الامال ، ج 1، ص 349٫ 4- همان ، ص 362٫ 5- الارشاد، ص 468٫ 6- منتهي الامال ، ج 1، ص 399٫ 7- لهوف سید بن طاووس ، ص 150٫ 8- الارشاد، ص 469 و معالم المدرستین ، ج 3، ص 169٫ 9- ماهیت قیام مختار، ص 456٫ 10- نک : الارشاد، ص 470 ؛ معالم المدرستین ، ج 3، ص 173 و منتهي الامال ، ج 1، ص


:: بازدید از این مطلب : 116
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

 
در روایتی آمده است که خداوند سبحان به ازای شهادت امام حسین(ع)‌ سه ویژگی و خصلت به حضرت عنایت فرمود: شفا را در تربت، اجابت دعا را زیر قبّه و ائمه را از ذریه او قرار داد.

مرحوم حاج اسماعیل دولابی از جمله عارفان و سالکان الهی در کتاب «طوبای کربلا» درباره قداست تربت سیدالشهداء و ثواب زیارت حرم حضرت، مطالبی را ذکر کرده که تکان‌دهنده است:

امام باقر (ع) می‌فرماید: خدای تبارک و تعالی 24 هزار سال قبل از خلقت کعبه، زمین کربلا را خلق کرد و آن را سرزمینی پاک و مبارک قرار داد و همواره چنین است که تا اینکه آن را بهترین زمین و منزلگاه بهشت قرار دهد و دوستان خود را در آن جای دهد.

در روایتی آمده است که خداوند سبحان به ازای شهادت امام حسین (ع)‌ سه ویژگی و خصلت به حضرت عنایت فرمود: شفا را در تربت، اجابت دعا را زیر قبّه و ائمه را از ذریه او قرار داد.

از امام صادق (ع) نقل شده است که فرمودند: شفای هر دردی در تربت امام حسین (ع) وجود دارد و این دارو بهترین و بزرگ‌ترین دارو است.

فضیلت زیارت امام حسین (ع) از حد شمارش بیرون است و در بیان نمی‌گنجد. در اخبار و روایات بسیاری وارد شده است که زیارت حضرت اباعبدالله (ع) معادل حج، عمره، جهاد و درجاتی بالاتر از این‌ها است.

از حضرت باقر (ع) نقل شده است: زیارت امام حسین (ع) با فضیلت‌ترین اعمال است. حضرت باقر (ع) فرمودند: شیعیان ما را به زیارت امام حسین (ع) امر کنید.

در بعضی روایات آمده است که اگر کسی تمام عمر خود را حج به جا آورد، ولی به زیارت امام حسین (ع) نرود، حقی از حقوق خدا و رسولش (ع) را ترک کرده است. در روایات، آثار و فواید فراوانی برای زیارت حضرت اباعبدالله (ع) ذکر شده است که برخی از آنها عبارت‌اند از:

1. زیارت امام حسین (ع) باعث آمرزش گناهان، سبک شدن حساب و بالا رفتن درجات انسان در روز قیامت است.

2. خداوند متعال جان و مال زائر امام حسین (ع) را حفظ می‌کند تا او را به خانواده‌اش برگرداند.

3. زیارت حضرت، غم را زایل و شدت جان کندن و هول قبر را برطرف می‌کند.

4. هر مالی که در راه زیارت آن حضرت صرف شود، هر درهم آن هزار درهم، بلکه 10هزار درهم برای او حساب می‌شود.

5. وقتی زائر امام حسین (ع) به سوی قبر آن حضرت می‌رود، چهار هزار ملک از او استقبال می‌کنند و چون برمی‌گردد او را مشایعت می‌کنند.

6. پیامبران و اوصیای ایشان، ائمه و ملائکه همه به زیارت آن حضرت می‌آیند و برای زائران حضرت دعا کرده، به آنها بشارت می‌دهند.

7. نظر رحمت حق تعالی به زائران امام حسین (ع) بیش از اهل عرفات است.

8. در روز قیامت، همه آرزو می‌کنند کاش زائر آن حضرت بودند؛ چرا که هر لحظه از کرامت و بزرگواری آنها مشاهده می‌کنند.

9. ترک زیارت آن حضرت موجب نقصان دین و ایمان و انجام ندادن حق بزرگی از حقوق پیغمبر (ع) است.

10. در روایات بسیاری وارد شده است که زیارت آن حضرت معادل حج و عمره است.

11. زیارت آن حضرت باعث آسان شدن حساب‌ها و اجابت دعا می‌شود.

12. زیارت آن حضرت باعث طول عمر و حفظ مال می‌شود.

13. زیارت آن حضرت باعث زیاد شدن روزی و رفع اندوه و گرفتاری‌ها می‌شود.



:: بازدید از این مطلب : 113
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی
 

 

میآیت‌الله‌ خامنه‌ای‌ رهبرمعظم انقلاب ، حرکت‌ بر علیه‌ جهل‌ و زبونی‌ انسان‌ را مهمترین‌ هدف‌ قیام‌ امام‌ حسین‌ (ع‌) برشمردند و نهضت‌ حسینی‌ را از دو نگاه‌ قابل‌ ارزیابی‌ دانستند و فرمودند یک‌ نگاه‌ نگاه‌ حرکت‌ ظاهری‌ حسین‌ بن‌علی‌ است‌ که‌ حرکت‌ علیه‌ یک‌ حکومت‌ فاسد منحرف‌ ظالم‌ و سرکوبگر یزید است‌ و نگاه‌ دوم‌ که‌ در واقع‌ باطن‌ این‌ حرکت‌ نهضت‌ است‌ حرکت‌ بر علیه‌ جهل‌ و زبونی‌ انسان‌ است‌


رهبر فرزانه‌ انقلاب‌ افزودند در حقیقت‌ امام‌ حسین‌ گرچه‌ با یزید مبارزه‌ می‌کند اما مبارزه‌ گسترده‌ و تاریخی‌ امام‌ حسین‌ با جهل‌ پستی‌ گمراهی‌ زبونی‌ و ذلت‌ انسان‌ است‌ . حضرت‌ آیت‌الله‌ خامنه‌ای‌ انحراف‌ حکومت‌ اسلامی‌ 50 سال‌ پس‌ از تأسیس‌ آن‌ را از مهمترین‌ دلایل‌ قیام‌ امام‌ حسین‌ (ع‌) عنوان‌ کردند و فرمودند وقتی‌ پیامبر(ص‌) از دنیا رفت‌ حکومت‌ اسلامی‌ یک‌ حکومت‌ مستقری‌ بود که‌ می‌توانست‌ الگوی‌ همه‌ بشریت‌ در طول‌ تاریخ‌ باشد. حضرت آیت الله خامنه ای افزود: اگر آن‌ حکومت‌ با همان‌ جهت‌ ادامه‌ پیدا می‌کرد بدون‌ هیچ‌ تردیدی‌ تاریخ‌ عوض‌ می‌شد و دنیای‌ سرشار از عدالت‌ و پاکی‌ و راستی‌ و معرفت‌ و محبت‌ که‌ قرار بود قرنها بعد از آن‌ در زمان‌ ظهور امام‌ زمان‌ پدید آید همان‌ زمان‌ تحقق‌ می‌یافت‌ و فرجام‌ کار بشری‌ و زندگی‌ حقیقی‌ انسان‌ مدتها جلو می‌افتاد اما این‌ کار به‌ دلایلی‌ نشد. رهبر معظم انقلاب افزودند خصوصیت‌ حکومت‌ پیامبر این‌ بود که‌ به‌ جای‌ ابتنای‌ بر ظلم‌ پایه‌ آن‌ بر عدالت‌ استوار بود به‌جای‌ شرک‌ و تفرقه‌ فکری‌ انسان‌ متکی‌ بر توحید و تمرکز در عبودیت‌ ذات‌ مقدس‌ پروردگار بود به‌ جای‌ جهل‌ بر علم‌ و معرفت‌ تکیه‌ داشت‌ و به‌ جای‌ کینه‌ورزی‌ انسانها متکی‌ بر محبت‌ ارتباط و رفق‌ و مدارا بود و این‌ یعنی‌ حکومتی‌ که‌ ظاهر و باطن‌ آن‌ آراسته‌ است‌ . حضرت‌ آیت‌الله‌ خامنه‌ای‌ تصریح‌ کردند انسانی‌ که‌ در چنین‌ حکومتی‌ پرورش‌ می‌یابد انسانی‌ با تقوا پاکدامن‌ عالم‌ با بصیرت‌ فعال‌ پرنشاط و رو به‌ کمال‌ است‌. رهبرمعظم‌ یادآور شدند با گذشت‌ 50 سال‌ از دوران‌ پیامبر تنها اسم‌ اسلام‌ بر حکومت‌ ماند و نام‌ آن‌ اسلامی‌ بود اما در باطن‌ اثری‌ از آن‌ وجود نداشت‌ به‌ جای‌ حکومت‌ عدل‌ حکومت‌ ظلم‌ بر سر کارامد بجای‌ برادری‌ و برابری‌ تبعیض‌ و دودستگی‌ و شکاف‌ طبقاتی‌ به‌ وجود آمد و بجای‌ معرفت‌ جهل‌ حاکم‌ شد و سلطنت‌ جای‌ امامت‌ را گرفت‌ . ایشان‌ امامت‌ و سلطنت‌ را "دو نقطه‌ مقابل‌ یکدیگر" و از نظر ماهیتی‌ کاملا مغایر متفاوت‌ و حتی‌ ضد هم‌ معرفی‌ کردند و فرمودند امامت‌ یعنی‌ پیشوایی‌ روحی‌ و معنوی‌ و پیوند عاطفی‌ و اعتقادی‌ با مردم‌ در حالی‌ که‌ سلطنت‌ یعنی‌ تسلط با زور و قدرت‌ و فریب‌ بر جامعه‌ بدون‌ هیچگونه‌ علقه‌ معنوی‌ عاطفی‌ و ایمانی‌ با مردم‌ امامت‌ یک‌ حرکت‌ در میان‌ امت‌ برای‌ امت‌ و در جهت‌ خیر امت‌ است‌ در حالی‌ که‌ سلطنت‌ یک‌ سلطه‌ مقتدرانه‌ بر علیه‌ مصالح‌ مردم‌ است‌ که‌ منافع‌ طبقات‌ خاص‌ و ثروت‌اندوزی‌ و شهوت‌ رانی‌ گروه‌ حاکم‌ را تضمین‌ می‌کند . حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند یزید حکومت‌ اسلامی‌ را به‌ سلطنت‌ تبدیل‌ کرد او نه‌ با مردم‌ ارتباط داشت‌ نه‌ علم‌ داشت‌ نه‌ پرهیزکاری‌ و پاکدامنی‌ و پارسایی‌ او نه‌ سابقه‌ جهاد در راه‌ خدا داشت‌ نه‌ ذره‌ای‌ به‌ معنویات‌ اسلام‌ اعتقاد داشت‌ نه‌ رفتار او رفتار یک‌ مؤمن‌ بود و نه‌ گفتار او گفتار یک‌ حکیم‌ او هیچ‌ چیزش‌ شباهتی‌ به‌ پیغمبر نداشت‌. آیت‌الله‌ خامنه‌ای‌ این‌ امر را موجب‌ قیام‌ حسین‌ بن‌ علی‌ (ع‌) که‌ "در واقع‌ امامی‌ است‌ که‌ باید جای‌ پیامبر قرار بگیرد" دانستند و افزودند "به‌ تحلیل‌ ظاهری‌ این‌ قیام‌ که‌ نگاه‌ کنیم‌ می‌بینیم‌ قیام‌ علیه‌ حکومت‌ فاسد و ضد مردمی‌ یزید است‌ اما در باطن‌ یک‌ قیام‌ برای‌ ارزشهای‌ اسلامی‌ معرفت‌ ایمان‌ عزت‌ و نجات‌ مردم‌ از فساد زبونی‌ پستی‌ و جهالت‌ است. رهبر معظم انقلاب قیام‌ امام‌ حسین‌ را دارای‌ دو نتیجه‌ احتمالی‌ دانستند و فرمودند یک‌ نتیجه‌ احتمالی‌ از مبارزه‌ امام‌ آن‌ بود که‌ بتواند بر حکومت‌ یزید پیروز و قدرت‌ را از چنگ‌ کسانی‌ که‌ با قدرت‌ بر سر مردم‌ می‌کوبیدند و سرنوشت‌ آنان‌ را تباه‌ می‌کردند خارج‌ کند و حکومت‌ را در مسیر صحیح‌ خود بیندازد اگر اینطور می‌شد مسیر تاریخ‌ به‌ نفع‌ استقرار حاکمیت‌ واقعی‌ اسلام‌ در همان‌ زمان‌ تغییر می‌یافت‌. ایشان‌ افزودند وجه‌ دیگر این‌ بود که‌ امام‌ نتواند به‌ هر دلیل‌ پیروزی‌ سیاسی‌ و نظامی‌ را به‌ دست‌ آورد آن‌ وقت‌ امام‌ حسین‌ (ع‌) نه‌ با زبان‌ بلکه‌ با خون‌ مظلومیت‌ و با زبانی‌ که‌ تاریخ‌ آن‌ را تا ابد فراموش‌ نخواهد کرد حرف‌ خود را مثل‌ یک‌ جریان‌ مداوم‌ غیرقابل‌ انقطاعی‌ به‌ جریان‌ می‌اندازد. حضرت‌ آیت‌الله‌ خامنه‌ای‌ فرمودند به‌ خاطر کوتاهی‌ دیگران‌ مقصود اول‌ حاصل‌ نشد اما امام‌ (ع‌) به‌ مقصود خود رسید یعنی‌ چیزی‌ که‌ هیچ‌ قدرتی‌ نمی‌توانست‌ آن‌ را از امام‌ بگیرد و آن‌ قدرت‌ رفتن‌ در میدان‌ شهادت‌ و تقدیم‌ جان‌ و عزیزان‌ بود. رهبرمعظم انقلاب همین‌ ویژگی‌ را موجب‌ شناخت‌ بیش‌ از پیش‌ امام‌ حسین‌ (ع‌) در جهان‌ عنوان‌ کردند و فرمودند امروز بیش‌ از گذشته‌ حسین‌ بن‌ علی‌ در دنیا شناخته‌ شده‌ است‌ متفکران‌ روشنفکران‌ و آنها که‌ بی‌غرضند وقتی‌ به‌ تاریخ‌ اسلام‌ و ماجرای‌ امام‌ حسین‌ برمی‌خورند احساس‌ غرور می‌کنند . ایشان‌ افزودند آنها که‌ اسلام‌ را نمی‌شناسند اما مفاهیم‌ آزادی‌ عدالت‌ عزت‌ و ارزشهای‌ والای‌ انسانی‌ را می‌فهمند امام‌ حسین‌ را امام‌ خود در آزادیخواهی‌ عدالت‌طلبی‌ و در مبارزه‌ با بدیها زشتیها و جهل‌ و زبونی‌ انسان‌ می‌یابند. ولی‌ امر مسلمین‌ ریشه‌ تمامی‌ مشکلات‌ سیاسی‌ و اقتصادی‌ امروز بشر را "جهل‌" و "زبونی‌" خواندند و فرمودند ضربه‌های‌ سیاسی‌ نظامی‌ و اقتصادی‌ که‌ به‌ بشر وارد شده‌ است‌ ریشه‌ در جهل‌ یا زبونی‌ دارد یا نمی‌دانند و جهالت‌ دارند یا اگر معرفت‌ و شناخت‌ دارند خود را ارزان‌ فروخته‌ و جای‌ آن‌ زبونی‌ پستی‌ و دنائت‌ را خریده‌اند. ایشان‌ تسلیم‌ شدن‌ در مقابل‌ صاحبان‌ زر و زور را ناشی‌ از عدم‌ شناخت‌ انسان‌ از ارزش‌ خود بیان‌ کردند و افزودند خیلی‌ از سیاستمداران‌ دنیا خود را فروخته‌اند عزت‌ فقط این‌ نیست‌ که‌ آنان‌ روی‌ تخت‌ سلطنت‌ یا ریاست‌ بنشینند چه‌ بسا فردی‌ روی‌ تخت‌ سلطنت‌ نشسته‌ و به‌ هزاران‌ نفر زور می‌گوید اما در عین‌ حال‌ زبون‌ و اسیر یک‌ مرکز و یک‌ قدرت‌ دیگر و اسیر تمایلات‌ نفسانی‌ خویش‌ است‌ . آیت‌الله‌ خامنه‌ای‌ افزودند قبل‌ از انقلاب‌ مردم‌ می‌بایست‌ در مقابل‌ حکومتی‌ خم‌ می‌شدند و تعظیم‌ می‌کردند که‌ خود زبون‌ و تسلیم‌ دیگران‌ بود و هر زمان‌ سفیر آمریکا می‌خواست‌ می‌توانست‌ هر مسأله‌ای‌ را به‌ شاه‌ دیکته‌ کند. رهبر معظم‌ انقلاب‌ اسلامی‌ فرمودند امروز کسی‌ نمی‌تواند ادعا کند که‌ دستگاههای‌ سیاسی‌ ایران‌ از هیچ‌ قدرتی‌ در دنیا فرمان‌ می‌برد امروز همه‌ دنیا عزت‌ و عظمت‌ جمهوری‌ اسلامی‌ را قبول‌ دارند.



:: بازدید از این مطلب : 140
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی
 
 
پناهیان - شب 11 محرم - دانشگاه امام صادق (ع)؛
 

خداوند معمولاً وقتی می خواهد عبد بودن را امتحان کند این کار را با مفهوم ولایت انجام می‌دهد و ...

 
 
 
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام پناهیان در شام غریبان اباعبدالله الحسین (ع) در دانشگاه امام صادق (ع) به سخنرانی پرداخت که بخشی از آن در ذیل آمده است:
 
خیلی از اوقات تعاریف دیگری از دین برای ما می‌شود، یکی از این تعاریف خوب بودن است؛ یعنی کار خوب انجام دهیم و پاداش بگیریم، ضمن اینکه این حرف غلطی نیست، اما به وضوح می توان تشخیص داد که این حرف دلنشین نیست؛ ما به دنیا نیامده‌ایم تا خواسته‌های اصیل خود را کنار بگذااریم، بلکه باید خواسته‌های نفسانی خود را زیر پا بگذاریم. ما نیامده‌ایم تا عشق و علاقه‌ ذاتی به خداوند را زیر پا بگذاریم.
 
خوب بودن به این معنا نیست که از خواسته‌های عمیق دل خودمان بگذریم، اما باید خواسته‌های سطحی دل را قربانی کرد؛ چرا که این دو با هم جمع نمی‌شوند و با هم تعارض دارند.
 
دین برنامه‌ای برای پاسخ ما به خواسته‌های عمیق جان است؛ چرا که دین همان فطرت است، اگر کسی در زمینه تهذیب نفس بررسی کند، خواسته های عمیق خد را پیدا می‌کند؛ دین خواسته‌های انسان را مدیریت می‌کند.
 
اگر به خواسته‌های سطحی بپردازیم، خواسته‌های عمیق بی‌پاسخ می‌مانند و موجب سرگشتگی و حیران انسان می‌شود.
 
محور و مهم‌ترین خواسته‌های عمیق ما چیزی جز عبودیت نیست؛ همان‌طور که یک کودک در ابتدای زندگی تمام عشقش بندگی نسبت به پدر و مادر است، بی دلیل دوست دارد در آغوش مادر باشد یا کنار پدر و مادر باشد، این رفتار کودک نشان دهنده فطرت انسان در رابطه با پرودگار؛ اولیای خدا همین‌ رابطه را با پرودگار داشتند.
 
انسان باید این رابطه را که در درونش وجود دارد، پیدا کند؛ مفهوم کمال، به خود رسیدن است؛ غربی‌ها در علوم انسانی بر برش هایی از زندگی انسان نگاهی می‌کنند؛ چرا بعضی از مفاهیمی که در علوم انسانی غربی وجود دارد، در قرآن کمتر به آنها پرداخته شده یا اصلاً پرداخته نشده است؟
 
آیا این تصادفی بوده است؟ آیا این نشان دهنده رشد بشر است که از قرآن جلو  زده است؟ یکی از اصطلاحات قرآن حب است، یعنی خود را دفن کردن و انسان این را انکار می‌کند.
 
بعضی از مفاهیمی که تحت عنوان علم عرضه می‌شود، حتی ارزش نقد کردن هم ندارند؛ اگر ذهن انسان محدود نشده باشد، می‌تواند درک کند حدیث پیامبر را که می فرمایند من برای اتمام مکارم اخلاق برگزیده شده‌ام؛ این حدیث در واقع زیرمجموعه همان عبودیت است.
 
یکی از نتایج عبودیت، سامان گرفتن حیات اجتماعی است؛ عبادت یعنی همه نیازهای من به کنار، و مستقیماً با خدا صحبت بشود. ما برای عبودیت آفریده شده‌ایم؛ چرا که شرط قبولی تمام اعمال ما در قبولی عبادتی مثل نماز است.
 
اگر نماز پذیرفته شود خوبی های دیگر انسان نیز پذیرفته می‌شود؛ چرا که هدف عبودیت است و انسان مستقیماً در این مورد با خدا صحبت می‌کند؛ مرحله‌ اول عبودیت این است که انسان در متن عبادات بیندیشد و متن عبادت، نماز است. 
 
انسان باید عبد بودن خود را بپذیرد؛ انسان عاشق عبد بودن آفریده شده است، ولی کار بدان جا می‌رسد که از عبد بودن متنفر می‌شود. 
 
اولین قدم رضایت است و کسی بدون راضی بودن به عبادت پروردگار عالم نمی‌تواند قدم از قدم بردارد
 
انسان باید به عبد بودن خود رضایت دهد. 
 
وجوه مختلف عبودیت را در مناجات امیرالمومنین(ع) می‌توان دید.
 
دوزخ برای عبد نقش تربیت کنندگی دارد 
 
پس مرحله‌ اول لذت فطری از عبد بودن باور و رضایت است، مرحله‌ دوم این است که انسان دوست داشته باشد عبدتر شود. انسان‌ها باید به حقیقت وجودی خود که عبد بودن است، توجه کنند و به این عبد بودن راضی باشند. 
 
گفته شد که عبادت با اطاعت فرق می‌کند، همان طور که ما پلیس را اطاعت می‌کنیم، ولی عبد پلیس نیستیم. 
 
هر چه انسان اطاعتش از اوامر پروردگار بیشتر باشد، بیشتر عبد بودن خود را درک می‌کند.
 
عبد بودن چگونه است؟
 
در روایت آمده است که خداوند متعال دوست دارد بندگانش را به اطاعت بکشد، خلاف آن چیزی که بنده می‌خواهد.
 
اطاعت خداوند در مخالفت با هوای نفس است
  
خداوند بندگان را به بندگی خود دعوت می‌کند، به شرطی که کسی برای خود بندگی، کیسه ندوزد.
 
هر کس به خوبی‌ها علاقه‌مند شود خداوند وی را با خوبی‌ها امتحان می‌کند، همان طور که حضرت ابراهیم را با اسماعیل(ع) امتحان کرد.
 
انسان بنا نیست کار خوب انجام دهد، بلکه باید دستور خداوند را انجام دهد؛ خداوند انسان‌های خوب را زیاد امتحان می‌کند. 
 
افراد مذهبی که عبد باشند، انعطاف‌پذیر و انتقادپذیر هستند 
 
بعضی انسان‌ها خیلی خوب می‌شوند، ولی عبد نمی‌شوند؛ چرا که عبد بودن با خوب بودن فرق می‌کند.
 
ما به عاشورا نیاز داریم تا آدم قبل را به عبد تبدیل کند
 
داستان حضرت موسی و حضرت خضر نشان دهنده‌ عظمت حضرت موسی (ع) است؛ چرا که حضرت موسی با آن مقام و عظمت، فهم و درک خلاف‌های آشکار را از پیامبر دیگر می‌دید، ولی ایمانش را از دست نداد و فقط سوال کرد. 
 
عبد در مقابل مولا انعطاف پذیری دارد، ولی خوب بودن این طور نیست؛ چرا که شیطان با 6000 سال عبادت در مقابل خدا ایستاد، ولی اگر موجود بدی بود نمی‌توانست در مقابل خدا بایستد. در کربلا آدم‌های خوب که عبد نیستند بزرگترین جنایت بشریت را انجام دادند.
 
آدم‌های بد مگر چقدر ظرفیت بدی دارند، آدم‌های خوب باید مواظب خود باشند.
 
پس به این نتیجه می‌توان رسید که ما باید عبد باشیم نه خوب؛ خوب بودند بدون انعطاف در مقابل مولا هم انحطاط است؛ خداوند معمولاً وقتی می خواهد عبد بودن را امتحان کند این کار را با مفهوم ولایت انجام می‌دهد و کارکرد اصلی امام همین است. باید دید چه مقدار به عهده امام است و چه مقدار بر عهده ولایت فقیه؛ از اینجا می توان فهمید که چرا امام عصر (ع) در غیبت است؟ کسی که امام جامعه است، اوامری دارد که خیلی‌ها آنها را دوست ندارند.
 
آیا راز عبودیت در ولایت مشخص می شود؟ امام حسین (ع) می‌فرماید: خداوند انسان‌ها را می‌آفریند تا او را بشناسند، بعد از اینکه شناختند، بندگی او را بکنند و با عبادت او، از عبادت دیگران مستقل شوند.
 
امام حسین (ع) در مورد معرفت خدایی می‌فرماید: معرفت مردم هر زمان، امام آنها می باشد.
 
اولین درگیری اجتماع تاریخ بشر قتل‌ هابیل توسط قابیل بود و اوج این درگیری در کربلا دیده می‌شود؛ آخرین نبرد عالم هم نبرد میان هابیلیان و قابیلیان خواهد بود.


:: بازدید از این مطلب : 140
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

 
میلیونها شیعه مسلمان در سراسر جهان مراسم گراميداشت تاسوعا وعاشوراي حسيني را برگزار کردند.
به نقل از پرس تی وی، ارادتمندان و عاشقان شهیدان کربلا در کشورهای منطقه شرق آسیا ، دیشب و امروز با حضور در حسینیه ها در ژاپن، کره جنوبی و کره شمالی در سوگ شهادت حضرت سید الشهدا و یاران از جان گذشته اش عزاداری کردند.
شیفتگان مکتب و آرمان امام حسین(ع) در پکن با حضور در حسینیه سفارت ایران ، یاد شهیدان مظلوم کر بلا را گرامی داشتند و در مصیبت جانسوز شهادت امام حسین(ع) و یاران فداکارش اشک ماتم ریختند و بر سینه زدند.
در این مراسم که دانشجویان ، بازرگانان ، مسوولان و کارکنان نهادهای ایرانی و خانواده های آنان همچنین عاشقان امام حسین(ع) از لبنان ، جمهوری آذربایجان ، افغانستان ، پاکستان ، چین و کویت حضور داشتند حجت الاسلام و المسلمین رضا حاج ابراهیم استاد دانشگاه و روحانی اعزامی از ایران درباره فلسفه عاشورا به عنوان نماد و مظهر بندگی و ایثارگری مطالبی بیان کرد.
مراسم عزاداری همچنین در شهرهای مختلف چین ازجمله ، گانسو ، نین شیا ، سین کیانگ ، گوانگجو ، شانگهای و هنگ کنگ با حضور عزاداران حسینی برگزار شد.
مراسم گرامیداشت تاسوعای حسینی دیروز و دیشب با حضور گسترده عاشقان امام حسین (ع) و یاران با وفایش در حسینه ها و تکایایی شهرهای آلماتی، استانه پایتخت و دیگر شهرهای جمهوری قزاقستان برگزار شد.

در این مراسم که جمعی از ایرانیان، افغان ها اتباع جمهوری آذربایجان مقیم قزاقستان و دیگر ملیت ها شرکت داشتند با حضور در حسینیه ثامن الائمه یاد و خاطره آزادگی امام سوم شیعیان امام حسین (ع) را گرامی داشتند.
در این مراسم سخنرانان به تشریح علل ماندگاری واقعه عاشورا پرداختند و در ادامه مداحان با قرائت اشعاری عزاداران را در سینه زنی همراهی کردند.
مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی با حضور عاشقان اباعبدالله حسین(ع) در شهر بیشکک پایتخت جمهوری قرقیزستان برگزار شد.
در شب سالگرد عاشورای حسینی ایرانیان؛ افغان ها ؛ پاکستانی ها و اتباع جمهوری آذربایجان مقیم قرقیزستان با حضور در مسجد امام علی (ع) شهر بیشکک،مظلومیت امام سوم شیعیان(ع) را به سوگ نشستند.
مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی عصر دیروز در 30 مسجد و حسینیه در سراسر کشور روسیه برگزار شد.
مراسم عزاداری شهادت اباعبدالله الحسین (ع) و 72 یار باوفایش همزمان با ده منطقه مسلمان نشین روسیه که میزبان شیعیان هستند در سه مسجد اصلی شهر مسکو نیز برگزار شد.
مسجد خاتم النبیاء شهر مسکو پذیرای ایرانیان و افغان های مقیم این شهر بود که در سوگ سرور و سالار شهیدان با قرائت زیارت عاشورا نوحه خوانی کردند و در غم مظلومیت اهل بیت علیهم اسلام بر سر سینه زدند و اشک ماتم ریختند.
مراسم عزاداری عاشورای حسینی با حضور جمع زیادی از ایرانیان و ایتالیایی های مسلمان در رم برگزار شد.
این مراسم با سخنرانی، نوحه خوانی مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نوحه خوانی و سینه زنی عزادارن برگزار شد.
همزمان با رم مراسم سوگواری مشابهی در دیگر شهرهای بزرگ ایتالیا مانند ناپل در جنوب و میلان و تورینو در شمال این کشور هم برگزار شد.
شیعیان مقیم نیویورک در ظهر عاشورای حسینی، مراسم عزاداری و سینه زنی در سوگ شهادت سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را در مسجد امام علی (ع) این شهر برگزار کردند.
این مراسم با حضور عزادارنی از شیعیان ایرانی، افغانی، تاجیک و دیگر کشورها، با شور و اندوه فراوان برگزار شد.
شیفتگان خاندان عصمت و طهارت در تاجیکستان در غم شهادت حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) نماز ظهر عاشورا را اقامه کردند.
عزاداران حسینی همچنین به یاد آخرین نماز سید مظلومان در ظهر روز عاشورا نماز جماعت را اقامه کردند.

بحرین


پیشاور


حیدرآباد


ترکیه


میانمار


:: بازدید از این مطلب : 155
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی
عضو شوراي مرکزي سابق جامعه اسلامي دانشجويان گفت: سکوت برخي از سياسيون و سران اصلاحات باعث شد که هتک حرمت در روز عاشورا شکل بگيرد.
سيد احمد حسيني در گفتگو با خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، با اشاره به فتنه سال 88 اظهارداشت:  مقام معظم رهبري فرموده   بودند که اگر فتنه گران در سال 88 به  رونداشتباه خود  ادامه دهند قطعا شاهد هتک حرمت در روز عاشورا خواهيم بود.

وي ادامه داد: افراد بوجود آورنده فتنه 88 تنها درصد ضربه زدن به نظام  اسلامي و مملکت بودند.

وي در ادامه  با بيان اينکه فتنه 88 به دليل سکوت برخي از خواص سياسي و سران نظام  اتفاق افتاد  تصريح کرد:  بصيرت بزرگترين کلمه‌اي بود که در آن زمان از سوي مقام معظم رهبري مطرح شد به اين معنا که در کجا بايد سکوت و کجا بايد حرفهايي گفته شود.

 اين فعال دانشجويي در ادامه با  بيان اينکه سکوت خواص سياسيون  باعث شد که در سال 88 عده اي در گمراهي به سر ببرند اظهارداشت: اين امر منجرشد تا خط مشي اين افراد هم از نظام اسلامي جدا شود و در کنار فتنه‌گران  قرار بگيرند  و از سوي ديگر  سعي ميکردند اسم خودشان را به ظاهر  در رديف فتنه‌گران تندرو قرار ندهند.

 وي در پايان گفت:  با وجود  شفاف سازي‌هايي که در  سال‌هاي اخير از سوي مقام معظم رهبري و اشخاص دلسوز نظام صورت گرفت  باعث شد که اطلاعات پشت پرده‌اي از کسانيکه غافل شدند ودر مسير فتنه گران گام برداشتند  کسب شود.


:: بازدید از این مطلب : 282
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1391 | نظرات ()